Studentlivet i koronapandemien

12. Mars er en dato vi sent vil glemme. Dette er datoen hvor hverdagen vår- og alle våre faste rutiner ble snudd på hodet. Jeg husker fortsatt dagene i forveien, hvor hovedfokuset på alle nyhetssendingene handlet om på hvilken måte koronapandemien ville påvirke det norske folk. Når pressekonferansen startet denne datoen, satt store deler av den norske befolkningen og fulgte spent med på hva statsministeren hadde å si. Vi hadde fått beskjed om at Norges regjering skulle innføre tiltak i landet. Likevel, var det nok få som klarte å forestille seg disse tiltakene før de ble ramset opp av en svært bekymret statsminister. I løpet av få minutter, ble den trygge og rutinebaserte hverdagen vi alle kjenner, en helt annen. 

For vår del som studenter, ble et av de kraftigste tiltakene at all undervisning skulle bli nettbasert. Vi fikk ikke lenger lov til å befinne oss i noen av skolens lokaler. Overgangen ble brå, og vi befant oss plutselig i en situasjon som ble svært krevende for mange. Pandemien har utfordret studenter over hele verden i henhold til disiplin og konsentrasjon. Etter de kraftige tiltakene, var jeg ikke alene om å ta beslutningen om å reise hjem til foreldrene mine for å fullføre semesteret derfra. Herfra ble overgangen stor. Fra å ukentlig befinne meg på skolens bibliotek sammen med gode studievenniner- Til å plutselig sitte hjemme hos foreldrene mine på jenterommet. Ikke nok med at omgivelsene tok en brå forvandling, måtte jeg også tilpasse dagene mine ut ifra en far som også brått var plassert på hjemmekontor ved kjøkkenbordet. 

Jeg har gjennom hele pandemien vært heldig og har hatt mennesker rundt meg. Jeg har ikke bodd alene, og har alltid hatt noen å prate med dersom jeg trengte det. Selv om hverdagen min ble utfordrende når koronapandemien traff Norge, har jeg likevel vært heldig. Mange studenter har hatt lange og vanskelig uker. Ukesvis alene i små hybler, uten mulighet for å reise hjem til foreldre eller andre slektninger. Som hell i uhellet som oppsto i mars, var vi heldigvis godt i gang med alle semesterets emner. Dette gjorde at når motivasjonen og konsentrasjonen til studiene forsvant, var jeg likevel relativt godt forberedt til de kommende eksamenene. Selv om mesteparten av tiden ble tilbragt hjemme etter anbefalinger fra regjeringen- Og tiden absolutt var til stede, var det likevel svært vanskelig å hente frem motivasjon til å gjøre noe som helst. Hele verden var i en unntakstilstand, og slik føltes det også med studiene. Likevel, ved hjelp av Zoom, gode studievenniner og motiverende forelesere- Ble semesteret fullført. 

Gjennom hele pandemien har håpet om at hverdagen skal gå tilbake til det normale vært sterkt. Håpet om at hverdagen ville gå noenlunde tilbake til normalen etter lave smittetall i sommer. Dette skjedde ikke. August kom, og studiehverdagen fortsatte hjemmefra. Denne gangen var det enda vanskeligere enn sist å holde fokus. Denne gangen hadde vi ikke kommet i gang med semesteret før vi ble plassert over på digital undervisning. Min største utfordring gjennom høst semesteret var helt klart motivasjonen. Jeg brenner for salg og markedsføring, og har gjennom hele studieperioden min vært glad i å jobbe med pensum. Dette semesteret ble det derimot annerledes. Motivasjonen var nærmest ikke-eksisterende og det eneste som holdt meg gående gjennom semesteret var disiplin og gode rutiner. Hver eneste dag var planlagt ned til minste detalj. Fokus på å beholde de vanlige morgenrutinene mine ble sterkere. Dette var ting som var helt essensielt for at studiehverdagen skulle fungere så godt som mulig. 

Når vi nå fortsatt befinner oss midt i pandemien, er det flere ting jeg kommer til å ta med meg fra studiehverdagen i 2020. Det aller viktigste punktet er at jeg nå har fått enda sterkere tro på at jeg får til det jeg ønsker. Med gode rutiner og mange motiverende sjeler rundt meg- Skal jeg fortsatte å jobbe hardt for å oppnå malene mine. Akkurat nå befinner jeg meg på hyttetur for å få ro til å jobbe med studier. Denne roen skal jeg ta med meg videre inn i semesteret. Etter hvert vil hverdagen gå mer og mer tilbake til normalen, og ettersom vaksineringen nå har startet i Norge- Blir lyset i tunnelen mer og mer klart. 

Studiehverdagen på hytta

3 tanke angående “Studentlivet i koronapandemien

 1. Marius Vetaas Thomassen

  Interessant å lese, og fint å se bilde fra hytta. Gleder meg til å følge med videre 🙂

  Svare
 2. Fredrikke

  Veldig bra første innlegg på bloggen Camilla!
  Du skriver veldig fint, og det er lett å lese teksten din, bildet gjør også at man sitter igjen med en god følelse etter å ha lest innlegget.

  I fremtidige innlegg anbefaler jeg deg å legge inn både over-og underoverskrifter for å bryte opp teksten litt, slik at det ikke bare blir en lang tekst. Likevel forstår jeg at det ikke var helt relevant i forhold til denne bloggoppgaven, men ta det med deg videre,
  Gleder meg til å lese flere av innleggene dine 🙂

  Svare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *